Новини

США надають Україні новий пакет військової допомоги на 1,2 мільярда доларів

Також Сполучені Штати допоможуть з отриманням зображень із комерційних супутників, підтримають у навчанні військових і технічному обслуговуванні.

Фото: Reuters

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки оголосило про виділення додаткового пакета військової допомоги Україні на суму до 1,2 мільярда доларів. Підтримка спрямована, зокрема, на посилення української протиповітряної оборони та забезпечення боєприпасами ЗСУ.

Про це пише Дзеркало тижня з посиланням на сайт міноборони США.

Згідно з переліком, Сполучені Штати профінансують надання Україні додаткових систем ППО і боєприпасів до них, обладнання для інтеграції західних пускових установок протиповітряної оборони, ракет і радарів із нашими системами.

Крім цього, до України надійдуть боєприпаси для протидії безпілотникам і 155-мм артилерійські снаряди.

Також США допоможуть з отриманням зображень із комерційних супутників, підтримають у навчанні військових і технічному обслуговуванні.

«Цей пакет підтверджує подальше виконання США зобов’язань щодо задоволення найбільш нагальних потреб України шляхом надання критично важливих засобів у найближчій перспективі, таких як системи протиповітряної оборони та боєприпаси, а також нарощування спроможностей Збройних сил України для захисту своєї території та стримування російської агресії у довгостроковій перспективі», – кажуть у Пентагоні.

Коментарі