Новини

Мистикиня з Буковини розробила дизайн ілюстрації для інфобуку Євробачення 2023

Яскравий ескіз художниця виготовила в кольорах фестивалю, з простими формами та глибоким змістом.

Ілюстрацію взято з інстаграм-сторінки Аліни Коник

Буковинка Аліна Коник стала авторкою ілюстрації інфобуку Євробачення 2023. Про це художниця повідомила на своїй сторінці в інстаграмі.

Вона зауважила, що хоч цьогоріч Євробачення відбудеться у Ліверпулі, проте з великою увагою до українців та української культури. Також Аліна пише, що організатори фестивалю хотіли зробити інфобук із яскравою ілюстрацією українського сучасного мистецтва, тому у них стався «метч».

«Я розробила яскравий ескіз у кольорах фестивалю, з простими формами й глибоким змістом. Обидва боки симетричні та однакові незалежно від того, як їх повернути. Це про те, що правда однакова, як її не крути і з якого боку на неї не дивися. Також усе симетричне та однакового розміру, бо це про рівність. Україна — це Європа, ми будуємо відносини зі світом на рівних, а не з позиції слабкости», — зазначила Аліна Коник у своєму дописі.

Художниця описує руки в центрі як символ підтримки. Всередині вони утворюють пісочний годинник. Його авторка характеризує як символ важливости часу. Каже, що він у нас обмежений, тому треба допомагати вже і зараз. Водночас це означає наближення до перемоги.

Багато очей Аліна описує як те, що всі нас бачать і бачать нашу правду, а багато маленьких долонь — символ єдности.

Євробачення 2023 відбудеться у Ліверпулі. Україну представлятиме гурт «TVORCHI». Раніше Шпальта розповідала, що Британія надасть безкоштовні квитки на Євробачення для українських біженців.

Коментарі