Новини

У Чернівцях проведуть конкурс на кращу скульптуру Івасюка для скверу Дня вишиванки

За умовами конкурсу учасники повинні розробити скульптуру Івасюка. Також це може бути погруддя чи рельєф.

Архівне фото Шпальти

Сьогодні, 25 квітня, на засіданні виконавчого комітету Чернівецької міської ради ухвалили рішення провести конкурс на кращу скульптуру Володимира Івасюка. Її встановлять у сквері Дня вишиванки.

У такий спосіб хочуть увічнити та вшанувати пам’ять уславленого композитора й співака до 75-річчя від його народження. Авторам проєктної пропозиції призначать заохочувальні премії. Так, за перше місце премія становитиме 70 тисяч гривень, друге — 50 тисяч і третє — 30 тисяч.

«Наразі розробляється проєктно-кошторисна документація реконструкції цього скверу з подальшим встановленням скульптури на честь Володимира Івасюка. Безпосереднє місце для встановлення скульптури на ділянці скверу буде зазначено на оновленому Генеральному плані території (буде надано з вихідними даними), зважаючи на змінену під час реконструкції композиційно-просторову концепцію скверу», — йдеться у програмі проведення конкурсу

Щоби взяти участь у конкурсі, необхідно написати заяву на участь, вказавши ініціали автора проєкту, електронну адресу та контактний номер телефону.

Заявку на участь у конкурсі треба подати особисто за адресою Департаменту урбаністики та архітектури міської ради: м. Чернівці, вул. Б. Хмельницького, 64-А.

Водночас заявку можна надіслати на електронну пошту: [email protected] у сканованому вигляді з підписом автора або керівника авторського колективу.

Участь у конкурсі можуть узяти скульптори та архітектори. Кожен учасник повинен подати на конкурс один проєкт. Проте один і той же фахівець може брати участь у складі декількох різних авторських колективів.

Загалом конкурс триватиме 4 місяці з моменту оголошення його початку, з них 2 виділять на проєктування.

Коментарі