Новини

У буковинських школах з’являться сучасні укриття та охорона

Також особливу увагу нададуть заходам, які запобігатимуть проявам фізичного та психологічного насильства.

Фото: Ivan Aleksic/Unsplash

Кабінет Міністрів України ухвалив Концепцію безпеки закладів освіти, яка передбачає організацію очного навчання у воєнний час. Про це пише Ліга.Life із посиланням на пресслужбу прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Концепція передбачає розбудову сучасних укриттів, нові заходи щодо протипожежної безпеки, інклюзивности та пропускного режиму. До охорони шкіл залучать підрозділи поліції та встановлять відеоспостереження.

Денис Шмигаль каже, що цьогоріч передбачили 1,5 мільярда гривень субвенції регіонам на облаштування в школах якісних укриттів.

«Від місцевої влади очікуємо швидких результатів та ефективного використання виділених коштів», – наголосив прем’єр-міністр.

За словами Шмигаля, концепція дозволить впровадити чіткі алгоритми дій у разі небезпеки. Для цього вчителі та учні пройдуть додаткове навчання.

У Міністерстві освіти вважають, що реалізація концепції дасть змогу школам організувати навчання в очному режимі. Крім цього, кажуть у Міносвіти, завдяки концепції будуть запобігати правопорушенням в освітньому середовищі.

Також особливу увагу нададуть заходам, які запобігатимуть проявам фізичного та психологічного насильства; дотриманню прав і норм інформаційної та соціальної безпеки.

Коментарі