Новини

Польща призупинила імпорт українського зерна до липня

Польсько-українська угода щодо зерна має стати першим кроком у врегулюванні проблеми.

Фото: dw.com

Польща призупиняє імпорт українського збіжжя щонайменше до липня цього року. Про це повідомив заступник міністра сільського господарства країни Януш Ковальський, в інтерв’ю TVP Info, пише Українська правда.

Заступник міністра підкреслив, що Європейський Союз не зробив нічого, щоб допомогти польським фермерам. 

«Європейський Союз нічого не зробив для допомоги польським фермерам, а ефективність перших годин роботи пана Роберта Телуса — нового міністра (сільського господарства — ред.) — за підтримки як прем’єр-міністра, так і президента, а результати перемовин із президентом Зеленським, показали, що ми в змозі спілкуватися з Україною та тимчасово призупинити імпорт (зерна — ред.) щонайменше до липня», — зазначив він.

Януш Ковальський вважає, що польсько-українська угода щодо зерна має стати першим кроком у врегулюванні проблеми.

«Ми твердо говоримо: мита мають бути запроваджені на всю сільськогосподарську продукцію з України, і я вірю, що це — початок тієї великої битви, яку польський уряд зараз веде з Європейською Комісією. Але ми маємо бути транзитною країною. Всі продукти мають відправлятися через Польщу, вони не мають завдавати шкоди польським фермерам, польським виробникам, і викликати кризу, пов’язану із продовольчою безпекою», — додав Ковальський.

Раніше польські фермери прирозили на три дні заблокувати пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ», якщо не буде врегульоване питання продажу в Польщі українського зерна.

Коментарі