Новини

Румунія призупинила пропуск автомобілів на кордоні з Чернівецькою областю

Проїзд транспортну заборонили у напрямку Сирета та Сучави.

Фото: Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області

Румунія тимчасово припинила пропуск вантажних автомобілів через пункт пропуску «Порубне».

Про це повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація з посиланням на інформацію контактного пункту «Порубне».

Крім того, дорожня поліція Румунії заборонила проїзд усіх транспортних засобів від пунктів пропуску «Дяківці-Раковець», «Порубне-Сирет» та «Красноїльськ-Вікову де Сус», які їдуть у напрямку Сирета та Сучави. Це зробили через снігові замети і незадовільний стан доріг на цих ділянках.

«Прикордонні наряди здійснюють інформування усіх подорожувальників, які прямують на виїзд з України, про ситуацію. Під час планування поїздки до Румунії просимо всіх громадян врахувати цю інформацію», – йдеться у повідомленні.

Водночас, за інформацією Державної прикордонної служби України, через погіршення погодних умов у західних регіонах країни на кордоні з Румунією та Молдовою пункти пропуску працюють, під’їзні  шляхи у задовільному стані, працює снігоприбиральна техніка.

Як повідомив Шпальті офіцер пресслужби Чернівецького прикордонного загону Костянтин Ліснік, офіційно не пропускають на КПП «Порубне» тільки вантажні автомобілі, всі інші оформляють. Але далі дорожня поліція Румунії їх зупиняє через ускладнений рух.

Він зазначив, що наразі черг на пунктах пропуску на виїзд з України немає. Але щодо вантажівок, то їх на КПП «Порубне» зараз стоїть орієнтовно 400.

 

Коментарі