Новини

«Живуть навіть у Гімалаях»: У Чернівцях оселилися екзотичні папуги

Папуги Крамера оселилися у Чернівцях ще восени. Вони витримують холод до -20 градусів за Цельсієм.

Фото: Тетяна Гаврилова

У Чернівцях оселилися екзотичні зелені папуги Крамера. Зазвичай вони живуть у Південній Азії та низці районів Африки.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомила Тетяна Гаврилова.

У коментарі Шпальті волонтерка-орнітологиня Вікторія Гусарова розповіла, що папуги Крамера витримують холод до -20 градусів за Цельсієм.

«Цим птахам добре майже всюди, вони живуть навіть у Гімалаях. Такі папуги дуже витривалі, їм не страшні морози. Вони розумні та з легкістю можуть відшукати собі їжу за будь-яких умов», — зазначила Вікторія.

Також вона розповіла, що популяції цих папуг ростуть у країнах Європи, бо їм стає тісно. Тому вони шукають нові місця для життя. Ці птахи добре пристосовуються до будь-яких умов.

Фото: Тетяна Гаврилова

Волонтерка-орнітологиня зауважує, що птахи затримуються там, де є кормова база. Водночас папуги Крамера здатні харчуватися зі смітника.

«На жаль, наші люди люблять підгодовувати цих птахів, чого робити не варто. У випадку з інвазивними видами (види птахів, які досить нерегулярно, але в значній кількості з’являються на якійсь території – авт.) – це має бути просто заборонено!»

Фото: Тетяна Гаврилова

Зграї папуг Крамера можуть налічувати сотні особин, які здатні принести проблеми сільському господарству. Вони також витісняють місцеві види птахів. Годувати їх не можна, інакше вони залишаться та будуть розмножуватися. Ці папуги голосні й створюють багато проблем людям в інших країнах.

Оселилися вони у Чернівцях, бо тут досить м’який клімат та велика кормова база, якщо врахувати кількість сміття в місті, розповідає Вікторія. Вона також зазначає, що ця проблема стосується не тільки популяції папуг, а й голубів.

Коментарі