Афіша

Відкриття сцени-майстерні та артгаузна вистава: що готують до Міжнародного дня театру в Чернівцях

Вхід на заходи вільний, але за попередньої реєстрації.

Архівне фото

27 та 28 березня у Чернівецькому муздрамтеатрі запрошують на відкриття сцени-майстерні, сценічну читку та вистави. Заходи відбудуться до Міжнародного дня театру.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці театру.

Що в програмі:

27 березня

– Відкриття сцени-майстерні на вулиці Лесі Українки, 9. Початок о 18:30.

Також глядачі зможуть відвідати допрем’єрний показ артгаузної вистави Івана Бутняка «Фаустпатрон». Вхід за запрошеннями від адміністрації театру.

Водночас на виставу можна піти ще 4, 5, 9, 11, 12, 18, 19, 25, 26 та 27 квітня.

28 березня

– На майданчику під сценою театру відбудеться сценічна читка п’єси Тетяни Киценко «Пеніта ля трагедія». Початок о 17:30.

 «Жінки, які названі іменами музичних інструментів, розповідають про спокійне, стабільне життя в «санаторії». Тут є все необхідне для життя, тільки трохи нудно. Аби розважити себе героїні розповідають про своє життя. У кожної власна історія, але всі чотири мають дещо спільне – те, що привело їх сюди, – вбивство. Санаторій виявляється колонією. Героїні – засудженими на довічне ув’язнення. Залишок життя вони приречені провести у “зоні в зоні”».

Режисерка-постановниця – Людмила Скрипка.

Вхід вільний, але за попередньою реєстрацією. Кількість місць обмежена – до 30 осіб.

− На майданчику у фоє третього поверху відбудеться вистава-експеримент «Мати Гіркого» за сімейною сагою Лєни Лягушонкової. Початок о 19:00.

«Це історія про материнську любов, почуття сорому, заздрості та інше меншовартісне «людське добриво» на тлі радянської й пострадянської історії та російсько-української війни, що розпочалася зі сходу України. Подорож нащадка двох інженерів по «замкненому колу» спогадів про своїх родичів, сусідів, ДіЯнку та ЖенькА».

Режисер – Дмитро Леончик.

Вікові обмеження 18+ (у виставі звучить ненормативна лексика).

Вхід вільний, але за попередньою реєстрацією. Кількість місць обмежена – до 50 людей.

Під час заходів можна задонатити на потреби ЗСУ.

Коментарі