Новини

Фінляндія передасть Україні допомогу на 29 мільйонів євро

Кошти нададуть у вигляді гуманітарної допомоги та вирішення потреб, пов’язаних з освітою, довкіллям і радіаційною безпекою. 

Фінляндія надасть Україні 29 мільйонів євро у вигляді гуманітарної допомоги та підтримки співпраці. Про це повідомила пресслужба МЗС Фінляндії, пише Радіо Свобода.

Кошти виділять у відповідь на запит України про допомогу у задоволенні невідкладних та довгострокових потреб, пов’язаних з освітою, довкіллям та радіаційною безпекою.

«Агресивна війна росії проти України, яка триває понад рік, принесла величезні руйнування та страждання. За оцінками ООН, 17,5 млн осіб, або майже половина населення України, потребують гуманітарної допомоги. Щоб полегшити людські страждання та допомогти Україні у розпал війни, Фінляндія виділить 15 мільйонів євро на гуманітарну допомогу та 14 мільйонів євро на співпрацю з метою розвитку», – йдеться в повідомленні.

Гуманітарну допомогу у розмірі 5 млн євро доставлять через Український гуманітарний фонд Управління ООН. 5,4 млн євро – через Міжнародну продовольчу програму та Червоний Хрест. Решта надійде через фінські громадські організації.

14 мільйонів євро піде на додаткову підтримку проєкту Світового банку «Державні витрати на зміцнення адміністративного потенціалу» (PEACE). PEACE надає Україні кошти на виплату зарплат учителям.

Також Національне агентство освіти Фінляндії, Міністерство освіти і культури та Міністерство закордонних справ наразі планують надання додаткової допомоги сектору освіти на період 2024-2027 років.

 

Коментарі