Новини

За лідерство і боротьбу: ЗСУ вшановують українських жінок

У Міжнародний день боротьби за права жінок ЗСУ висловили їм вдячність.

Фото: ELLE

Сьогодні, 8 березня, Збройні сили України вшановують українських жінок за незламність, лідерство та боротьбу.

Про це пише Генеральний штаб ЗСУ.

«Упродовж майже року широкомасштабного вторгнення росії в Україну світова спільнота побачила, як незліченна кількість українок відстоює себе, свої громади та свою країну. Україна має унікальний досвід участи жінок у бойових діях із гарантування національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії російської федерації з 2014 року в межах як проведення Антитерористичної операції, Операції об’єднаних сил, так і під час уже понад року відбиття широкомасштабного вторгнення росії», – зазначають у ЗСУ.

У Міжнародний день боротьби за права жінок ЗСУ висловили вдячність військовослужбовицям усіх країн-партнерів, зокрема й учасницям двосторонніх та багатонаціональних навчальних, тренувальних, логістичних і гуманітарних операцій, за роботу та важливу роль, яку вони відіграють у забезпеченні допомоги та підтримки України.

«Незламні жінки України змінили своє життя та стали на захист країни зі зброєю в руках, підтримують та допомагають війську як волонтерки, або продовжують так само сміливо та самовіддано вести переможні битви на освітньому, науковому, інформаційному, медичному, виховному, економічному, юридичному, безпековому, політичному, дипломатичному, психологічному, музичному, родинному, материнському, логістичному, фінансовому, господарському, духовному, бізнесовому, виробничому, культурному, мистецькому, комунікаційному, інноваційному, кібернетичному, технічному, IT-фронтах цієї війни!» – наголошують у Генштабі.

Нагадаємо, згідно з рішенням ООН від 1977 року, 8 березня відзначають у світі як Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир.

Коментарі