Новини

На Буковині відкривають Музей пам’яті подій російсько-української війни

Серед експонатів музею – речі наших загиблих військових, російські трофеї, рештки крилатої ракети, що влучила в один з об’єктів громади, набої та інше.

Фото Чернівецької обласної ради

У Сокирянах на Буковині створили Музей пам’яті подій російсько-української війни. Його першими відвідувачами стали родичі загиблих героїв громади.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

«Війна змінила кожного з нас, в душі кожного вона залишила свій слід. Ідея створення музею пам’яті – це  бажання показати й навіки запам’ятати наслідки вторгнення росії на територію незалежної України у XXI столітті» – пояснює керівник відділу культури та спорту Сокирянської міської ради Євген Пленгей.

Експонати музею належали воїнам, які загинули на фронті. Також там створили особливу Книгу пам’яті, де зібрані світлини та історії захисників, і галерею міст-героїв.

Відвідувачі можуть побачити рештки крилатої ракети, що влучила в об’єкт, розташований на території громади, українські прапори з підписами та побажаннями воїнів, надіслані з передової, та інші речі, які з війни. Окремо розміщена інсталяція, присвячена пам’яті дітей, вбитих російськими військами.

Стіни музею розписали викладачі місцевої художньої школи. На зображеннях – українці, що протистоять окупантам.

Музей пам’яті подій російсько-української війни у Сокирянській громаді відкриють для відвідувачів з 27 лютого.

Фото зі сторінку Чернівецької обласної ради у фейсбуку.

Коментарі