Новини

«Працюємо над постачанням далекобійної зброї»: Зеленський підбив підсумки зустрічі з Байденом

На зустрічі обговорили постачання далекобійної зброї та інших видів озброєння, яких раніше не було в пакетах підтримки.

Фото: REUTERS/Gleb Garanich

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Київ і Вашингтон працюють над постачанням далекобійної зброї для України.

Так він підсумував результат зустрічі з президентом США Джо Байденом у вечірньому зверненні.

Він зауважив, що американський президент прибув до України у символічний день – у дев’яту річницю найстрашніших днів Майдану та річницю початку повномасштабної російської агресії.

«Держава-агресор, яка послідовно йшла до того, щоб стати державою-терористом, відповідатиме за свої злочини завдяки зусиллям України та всіх наших партнерів, усього вільного світу, всіх, хто зараз допомагає нам захищати нашу незалежність, свободу й міжнародний правопорядок. Ми переможемо в цьому історичному протистоянні», – переконаний Зеленський.

Президент наголосив, що наразі нічого не може похитнути українську демократію, і треба зробити все, щоб цьогоріч можна було поставити крапку в російській агресії, дати волю окупованим територіям і гарантії надійної безпеки як Україні, так і «всім народам Європи, які хочуть жити вільно та в мирі».

Він зазначив, що переговори з президентом США були продовженням розмови у Вашингтоні 22 грудня 2022 року.

«Працюємо над постачанням далекобійної зброї та інших видів озброєння, яких раніше не було в пакетах підтримки. І я дякую за черговий пакет, який точно посилить наших хлопців на передовій», – сказав президент.

Раніше ми писали, що Джо Байден прибув із візитом до Києва. Він анонсував новий пакет військової допомоги для України, куди ввійдуть артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження.

Коментарі