Новини

В обласній лікарні Чернівців оновили відділення реабілітації: кому там надають допомогу

Допомогу зможуть отримати військові, а також хворі з різними недугами.

Фото: Чернівецька обласна рада

Оновлений підрозділ реабілітації запрацював у Чернівецькій обласній клінічній лікарні. Його відкрили у відремонтованому корпусі, де замінили підлогу, сантехніку, двері та меблі. 

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної ради.

У закладі надаватимуть відновлювальну допомогу військовослужбовцям, хворим із травмами опорно-рухового апарату, пацієнтам із неврологічними захворюваннями і тим, хто потребує реабілітації після інсульту, інфаркту та інших недуг.

«Сьогодні чимало наших воїнів потребує відновлення після травм, тож вони повинні отримувати необхідну допомогу у Чернівцях, а не шукати її в інших регіонах. І я радий, що такий підрозділ запрацював у комунальному закладі. Обласна рада й надалі сприятиме розвитку системи реабілітації у краї», – сказав під час відкриття голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко. 

Фото: Чернівецька обласна рада

Лікарня придбала обладнання для реабілітації вартістю майже 7 мільйонів гривень. Зокрема медичну бігову доріжку, сходи-бруси, систему «Луна», комп’ютеризовану роботизовану систему для відновлення роботи рук, мотобайк (для відновлення моторики рук та ніг), стіл для ерготерапії, два масажні функціональні столи (один із них передбачений для витягування хребта), низку фізіотерапевтичного обладнання, допоміжний інвентар.

Як повідомляють в облраді, зробили ремонт та придбали обладнання за кошти медзакладу і благодійників. 

Фото: Чернівецька обласна рада

Хто працює у підрозділі: 

– лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, масажисти.

Які види реабілітаційної допомоги надаватимуть:

– кінезіотерапія, фізична терапія, ерготерапія, фізіотерапія, медикаментозна терапія.

 

Коментарі