Новини

В Україні створили проєкт, де архівують історії кохання під час війни: як долучитися

За словами співзасновників, проєкт змушує заново переосмислити роль сторітелінгу в архівуванні пам’яті про війну.

Скриншот із відео

В Україні створили волонтерський проєкт «Я тебе…війна: 100 історій кохання», у межах якого показують, як змінилося кохання під час війни. Мета проєкту – створити архів зі ста історій від військових до волонтерів, від рятувальників до поліціянтів, від журналістів до медиків тощо.

Про це Шпальті розповіли співзасновники проєкту.

Проєкт запустили четверо українок у перші місяці повномасштабного вторгнення росії, щоб довести: навіть у найскладніші часи є місце щирим почуттям та надії на майбутнє.

«Авторки проєкту ставлять собі за мету показати, що кохання – емоційне, суперечливе і геть непросте, особливо коли над головою літають дрони та ракети, а замість класичних побачень – вечеря у бліндажі. Тому в сотню ввійдуть не тільки історії з хепі-ендом, але й розповіді про глибокий біль втрати».

Зараз у команді 13 волонтерів та волонтерок, які шукають та пишуть історії, створюють контент для соцмереж та шукають можливості для розвитку проєкту.

«Усі ми маємо досвід в комунікаціях та журналістиці, однак цей проєкт змушує заново переосмислити роль сторітелінгу в архівуванні пам’яті про війну», – розповідає співзасновниця ініціативи Вікторія Ткачук.

Паралельно із записом історій кохання, команда вже працює над створенням книги, подкасту та виставки й шукає можливостей для реалізації запланованого.
Охочі можуть розповісти свою історію кохання, долучитися до команди або стати партнерами за посиланням.

Коментарі