Новини

російська ракета пролетіла за 35 км від кордону – Міноборони Румунії

У міноборони Румунії заперечили, що російська ракета була у їхньому повітряному просторі.

Фото з твітеру, Валерія Поліщук

Міністерство оборони Румунії повідомило деталі прольоту російської ракети неподалік від румунського кордону 10 лютого. Там заперечили інформацію про те, що вона залетіла в їхній повітряний простір під час масованого обстрілу України.

Про це пише Громадське з посиланням на міноборони Румунії.

«Система повітряного спостереження ВПС Румунії виявила 10 лютого повітряну ціль, запущену з Чорного моря з корабля російської федерації поблизу Кримського півострова. Найімовірніше – крилату ракету, яка пройшла через повітряний простір України, Республіки Молдова і повернулася в повітряний простір України», – йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що ракета жодного разу не перетнула повітряний простір Румунії.

«Найближча точка траєкторії цілі до повітряного простору Румунії була зафіксована радіолокаційними системами приблизно за 35 кілометрів на північний схід від кордону», — йдеться у заяві.

Зазначають, що румунська влада застосувала всі стандартні процедури з моменту виявлення цілі до повного з’ясування ситуації. Зокрема міноборони направило два літаки МіГ-21, які виконували навчальний політ, у північний район Румунії, щоб доповнити варіанти реакції на загрозу. Однак за дві хвилини ситуація прояснилася, і літаки повернулися до своїх попередніх завдань.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що дві російські крилаті ракети «Калібр» залетіли на територію України, перетнувши державні кордони Молдови та Румунії.

Водночас у міноборони Молдови підтвердили порушення повітряного простору о 10:18. Зазначають, що ракета пролетіла над селом Мокра (у Рибницькому районі, Придністров’я), а потім над Косауцами (у Сорокському районі).

 

 

Коментарі