Новини

Від березня у Чернівцях встановлять окремі контейнери для збору пет-пляшок: що зміниться

Відходи невдовзі почнуть сортувати в три контейнери.

Фото ілюстративне

Від 1 березня у Чернівецькій громаді змінюють схему збору сміття. Зокрема запроваджують роздільний збір побутових відходів за технологією «На три контейнери». Так з’явиться третій контейнер для збору пет-пляшок.

Таке рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету 7 лютого.

За словами виконувачки обов’язків директора Департаменту транспорту та окремих питань комунального господарства Чернівецької міської ради Людмили Свириди, буде встановлено додатково сітчасті контейнери для пет-пляшок.

У Чернівцях вивозом побутових відходів займаються ТОВ «МАКС КЛІН СІТІ» та ТОВ «Укрвторресурси-Буковина».

Тож вони повинні з 1 березня на майданчиках, де розміщені 4 і більше контейнерів, встановити їх трьох видів. Про це йдеться у рішенні:

– перший контейнер із написом «Вторинна сировина» призначений для збирання відходів як вторинної сировини, крім органічної складової побутових відходів;

– другий контейнер із написом «Органічні відходи» призначений для збирання решти змішаних відходів, зокрема й органічної складової побутових відходів;

– третій контейнер – сітчастий — для пет-пляшок із написом «Полімери» — для збирання полімерних відходів як вторинної сировини. 

Раніше ми писали, що у Чернівцях встановили контейнери для сортування сміття по всьому місту.

З 1 листопада розпочав роботу новий надавач послуг із вивезення побутових відходів на окремій території Чернівців – ТОВ «МАКС КЛІН СІТІ». 

 

Коментарі