Новини

Обстріл прикордоння Чернігівщини та житлових будинків у Херсоні: головне за добу

Внаслідок ударів російських окупантів є поранені.

Фото ілюстративне/ function.mil.jpg

За минулу добу, 5 лютого, та вночі 6-го росіяни обстрілювали територію Дніпропетровщини, Чернігівщини, Херсонщини, Запоріжчини, Миколаївщини та Сумщини. Про це повідомляють в обласних військових адміністраціях.

Дніпропетровщина

Вночі на 6 лютого російські війська обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини. Про це повідомляють в ОВА.

З важкої артилерії били по Марганецькій громаді, куди випустили понад 20 снарядів. Поранених немає.

Пізніше очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що внаслідок обстрілу понівечено складську будівлю фермерського господарства та електромережі.

Чернігівщина

Близько 19-ї години 5 лютого російські війська обстріляли прикордоння Новгород-Сіверської громади. Вогонь вели з російського села Случовська.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на речницю Чернігівського прикордонного загону Галину Шеховцову.

Зокрема, прикордонники зафіксували 25 вибухів з 30-мм станкового автоматичного гранатомета та черги зі стрілецької зброї та кулемета.

Херсонщина

Упродовж 5 лютого російські війська 37 разів обстріляли Херсонську область. Вогонь вели з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. Про це повідомила Херсонська ОВА.

Обласний центр обстріляли сім разів. У місті пошкоджений освітній заклад та житлові будинки. Чотири людини поранені.

Запоріжчина

Упродовж минулої доби, 5 лютого, російські військові обстріляли 21 населений пункт Запорізької области.

Про це повідомляють у Запорізькій ОВА з посиланням на інформацію Національної поліції.

Зокрема, вдарили по Гуляйполю, Щербаках, Затишшю, Малинівці, Темирівці, Преображенці, Приморському, Оріхову, Новоданилівці, Ольгівському, Малій Токмачці, Чарівному, Новоандріївці, Червоному, Білогір’ю, Зеленому Гаю, Новоселівці, Кам’янському, Малих Щербаках, Степовому та Павлівці.

Також надійшло 10 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

У Генштабі ЗСУ повідомляють, що на Запорізькому напрямку росіяни продовжують зазнавати втрат. Так, у Василівці вони облаштували місцеву дитячу лікарню під військовий шпиталь для поранених. Приймання дітей до лікарні припинено.

Миколаївщина

Вночі проти шостого лютого російські ЗС обстріляли територію одного з населених пунктів та акваторію Очаківської громади. Також громада двічі зазнала артилерійських обстрілів упродовж минулої доби.

Про це повідомили в Миколаївській ОВА.

Загиблих та поранених внаслідок обстрілів немає.

Сумщина

Удень 5 лютого з російської території обстріляли три громади Сумської області: Есманьську, Середино-Будську та Дружбівську. Про це повідомили в Сумській ОВА.

По Есманьській та Середино-Будській громадах росіяни вели мінометний обстріл. У Дружбівській громаді зафіксували близько 12 одиночних автоматних черг.

Коментарі