Новини

ЗСУ відбили атаки росіян у районах 9 населених пунктів, а в Бахмуті загинув американський волонтер: головне за добу

російські війська завдали 20 авіаційних та 3 ракетних удари, зокрема, по цивільній інфраструктурі Харківської та Миколаївської областей.

Фото: Генштаб ЗСУ

За добу 3 лютого Сили оборони відбили атаки окупантів у районах 9 населених пунктів. А ворожі війська ведуть наступ на чотирьох напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Противник продовжує наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, зазнає великих втрат», – йдеться у зведенні.

Упродовж минулої доби противник завдав 20 авіаційних та 3 ракетних удари, зокрема, по цивільній інфраструктурі Харківської та Миколаївської областей, є жертви серед цивільного населення. Здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Греківка, Невське, Кремінна і Діброва Луганської області та Верхньокам’янське, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут і Іванівське Донецької області.

У Бахмуті на Донеччині загинув американський волонтер Піт Рід, який допомагав цивільному населенню. Він був ветераном морської піхоти США. Ріду було 33 роки.

Про це пише Бабель з посиланням на повідомлення групи Ріда з надання гуманітарної допомоги Global Response Medicine.

Фото: Facebook/ Crissie Carpenter

«У Бахмуті, Україна, загинув засновник GRM Піт Рід. Піт був основою GRM, обіймаючи посаду голови правління протягом 4 років. У січні Піт відійшов від GRM, щоб працювати з Global Outreach Doctors у їхній місії в Україні, і був убитий під час надання допомоги», — йдеться у дописі.

Наразі деталі загибелі не розкривають. Імовірно, Рід потрапив під обстріл під час чергової місії.

 

Коментарі