Новини

«Не мобілізація, а набір добровольців»: у Чернівцях презентували рекрутингову кампанію «Гвардія Наступу»

Добровольці матимуть змогу вступити до лав Національної гвардії, поліції та Державної прикордонної служби. Обмежень у гендері немає — вступати можуть як жінки, так і чоловіки. Для цього достатньо прийти у ЦНАП і заповнити анкету.

У Чернівецькій обласній військовій адміністрації розповіли про початок рекрутингової кампанії «Гвардія Наступу» на Буковині. Про це під час брифінгу сьогодні, 3 лютого, розповів голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Очільник ОВА розповів, що добровольці можуть зареєструватися до гвардії у ЦНАПах. Наразі з таким побажанням можна звернутися до головних відділень ЦНАП у Чернівцях, Вижниці та Кельменцях.

«Ми маємо акумулювати сили і бути спроможними викинути ворога з наших територій. Гвардія Наступу – це можливість для всіх патріотів, українців, буковинців добровільно вступити до лав бригад, що формуються на базі Міністерства внутрішніх справ. Їх формування уже почалося. Доукомплектація нових бригад відбуватиметься винятково з добровольців, високомотивованих патріотів України», – додав Запаранюк. 

 Про об’єднану штурмову бригаду національної поліції розповів Руслан Дударець, керівник головного управління національної поліції у Чернівецькій області. Він зазначив, що туди входить два полки і один батальйон, а також ряд підрозділів. 

«Кістяк нових бригад складається з офіцерів та солдатів, які мають бойовий досвід і проявили себе найкращим чином на різних ділянках фронту. Наш ворог не зупиняється ні перед чим, тому підрозділи системи МВС залучають до виконання бойових завдань спільно з ЗСУ. Бригаду формуватиме керівник департаменту Національної поліції. Він буде у постійному контакті зі Збройними силами та Генштабом. Це не мобілізація, а добровільна акція», – додав Руслан Дударець.

Він зазначив, що до лав бригади залучатимуть молодих людей, котрі пройдуть військово-лікарську комісію, психологічне тестування і тест на фізичну підготовку. У ЦНАПах присутні працівники, котрі детально розкажуть все кожному кандидату.

За його словами можна вступити до лав Національна гвардії, поліції та Державної прикордонної служби. Обмежень у гендері немає — вступати можуть як жінки, так і чоловіки. 

Керівник національної Гвардії Вадим Швець додав, що у лавах гвардії формують 5 бригад за принципом переміщення по регіонах. Якщо військовослужбовці бажають до прикладу проходити службу в Києві, Запоріжжі чи Харкові – проблем не буде. 

Микола Романчук, командир 31 прикордонного загону розповів, що основу персоналу у лавах прикордонних бригад складають військовослужбовці, котрі пройшли бої під Бахмутом та Азовсталі. Він також додав, що добровольці – найбільш вмотивовані люди, а це командирам і необхідно. 

Добровольці, як і воїни ЗСУ, користуються такими ж пільгами, матеріальною мотивацією та іншою підтримкою, котра дасть можливість згодом здобути нову професію, будучи учасником бригад, створених в рамках цієї кампанії. 

Щоб долучитися до таких бригад, не потрібно обов’язково йти до військкомату – достатньо прийти до ЦНАПу. Як зазначив Руслан Запаранюк, обидві установи у цьому питанні рівнозначні. Вікові обмеження такі, які передбачає законодавство України – 18-60 років. Також голова Чернівецької ОВА додав, що в тому числі формуватимуть бригаду, котра буде визволяти півострів Крим.

Коментарі