Новини

Закликав до агресивної війни та зміни меж території України: на Буковині СБУ затримала інтернет-агітатора

Чернівчанин також закликав військових ЗСУ здаватися та переходити на бік ворога.

Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила чернівчанина, який публічно закликав до агресивної війни та зміни меж території України.

Про це повідомляє у фейсбуку Управління СБУ у Чернівецькій області. 

Фото: СБУ

Слідчі СБУ встановили, що зловмисник із червня 2021 року на своїй особистій сторінці у заблокованій в Україні соціальній мережі «Вконтактє» поширював брехливі кремлівські пропагандистські матеріали. 

«Інтернет-агітатор розміщував дописи про те, що «Україна восємь лєт бамбіт Данбас», «влаштовує геноцид», та «Донбас — це росія». Також пропагандист захоплювався «лідерами» самопроголошених квазідержавних утворень л/днр, а українців називав нацистами», – йдеться у повідомленні.

Затриманий від початку повномасштабного вторгнення рф не тільки поширював дезінформацію про ситуацію в місцях бойових дій, а й закликав військових ЗСУ здаватися та переходити на бік ворога.

«Відповідно до висновку судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи, ці матеріали містять публічні заклики до агресивної війни, яку веде росія на території України, та до зміни меж нашої держави», – повідомляє СБУ.

Затриманому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

 

Коментарі