Новини

Українська ППО зранку збила 47 із 55 російських ракет. Але є влучання в енергетичні об’єкти

Найскладніша ситуація зі світлом наразі в Київській, Одеській та Вінницькій областях.

Фото: mil.in.ua

російські військові зранку 26 січня під час масованого ракетного обстрілу запустили по Україні 55 ракет. Із них 47 знищила протиповітряна оборона.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Він зазначив, що противник здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

«Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних сил України знищили 47 крилатих ракет, 20 із них у районі столиці. Крім того, три з чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей», – ідеться у повідомленні. 

«Мета росіян залишається незмінною — психологічний тиск на українців та руйнування критичної інфраструктури. Але нас не зламати! Дякую військовослужбовцям, які тримають небо над Україною!» — написав Залужний.

Водночас у Голосіївському районі Києва внаслідок масованого російського ракетного удару загинув 55-річний чоловік, ще двоє — зазнали поранень. 

Про це повідомляв міський голова Віталій Кличко та Київська міська військова адміністрація. 

Це трапилося внаслідок влучання ракети в нежитлову забудову. Як зазначають у КМВА, причиною є падіння частини ракети.

Також унаслідок ракетної атаки рф є влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури, в деяких областях запроваджено аварійні відключення. 

Найскладніша ситуація зі світлом наразі в Київській, Одеській та Вінницькій областях. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Нагадаємо, російські війська зранку 26 січня знову завдали ракетного удару по території України. 

Коментарі