Новини

У міськраді Чернівців прийняли рішення створити індустріальний парк

Основні сфери діяльності підприємств, які будуть там розміщені – науково-технічна та транспортно-логістична діяльність, переробна промисловість.

Сьогодні, 26 січня, на сесії Чернівецької міської ради ухвалили рішення про створення індустріального парку «Чернівці». Також затвердили його концепцію.

Створення такого парку передбачено Інтегрованою концепцією розвитку міста Чернівці 2030, та відповідає її стратегічній меті: «Місто науки та креативної економіки».

У проєкті йдеться про те, що його створять на ділянці площею майже 16 гектарів, за адресою: 1-й провулок Комунальників. Це неподалік аеропорту.

Фото з концепції парку

На території парку розмістять виробничі, адміністративні, офісні та складські приміщення. На його території не можуть працювати підприємства, чия діяльність буде шкодити екології міста.

Фото з концепції парку

Основні сфери діяльності підприємств – науково-технічна та транспортно-логістична діяльність, переробна промисловість.

На Буковині уже функціонують три індустріальні парки: у Новодністровській, Хотинській та Сокирянській громадах.

Довідка.

Згідно з українським законодавством, індустріальний парк — це ділянка, до якої підведені важливі мережі та дороги.

Учасники індустріального парку мають певні пільги. Інвестори, які розпочнуть роботу в межах індустріальних парків, можуть отримати відшкодування з державного бюджету за під’єднання та добудову необхідної інфраструктури, а також компенсацію кредитної відсоткової ставки.

 

Коментарі