Новини

Удар по житлових будинках в Херсоні та пів тисячі родин без світла в Марганці: головне за добу

За минулу добу росіяни завдали одного ракетного та 27 авіаційних ударів по території України. Також здійснили 55 обстрілів із РСЗВ.

Наслідки обстрілу Херсона. Архівне фото. Джерело: ДСНС

За минулу добу та в ніч проти 22 січня росіяни обстрілювали Дніпропетровщину, Херсонщину та Запоріжчину. Про це повідомляють в обласних військових адміністраціях.

Дніпропетровщина

росіяни тричі за ніч обстріляли Нікопольський район, у Марганці є значні руйнування.

Про це повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Не вщухає терор Нікопольщини. росіяни тричі за ніч обстріляли район з важкої артилерії. Під прицілом – Марганецька громада. У міста та села ворог відправив понад 30 снарядів», – написав він. 

За попередніми даними, люди не постраждали.

У Марганці понівечені ліцей, промислове підприємство, насосна станція водоканалу та адміністративна будівля.

У селі поряд снаряди пошкодили лінію електропередач. Пів тисячі родин залишилися без електроенергії. Аварійні бригади працюють над відновленням світла.

В інших населених пунктах громади наслідки атак ще з’ясовують.

Херсонщина

За минулу добу, 21 січня, військові рф 49 разів обстріляли Херсонщину з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. Поранені троє людей.

Про це повідомляє начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

«За інформацією Херсонської ОВА, російські загарбники 49 разів обстріляли територію Херсонщини. російські окупанти атакували область з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків… Через обстріли три людини зазнали поранень різного ступеня тяжкості», – йдеться в повідомленні.

Власне Херсон армія рф обстріляла 13 разів. Загарбники вели вогонь по житлових кварталах міста. Крім того, снаряди поцілили в державне підприємство, річпорт, хлібокомбінат та будинки містян.

Запоріжчина

Упродовж минулої доби, 21 січня, російські військові обстріляли 20 населених пунктів Запорізької області.

Про це повідомляють у Запорізькій ОВА з посиланням на Нацполіцію.

Зокрема, росіяни вдарили по Лежиному, Чарівному, Ольгівському, Залізничному, Кам’яньку, Гуляйполю, Оріхову, Новоандріївці, Новоданилівці, Білогір’ї, Малинівці, Щербаках, Малій Токмачці, Червоному, Гуляйпільському, Преображенці, Степовому, Степногірську та Юрківці.

У громадян зруйновані будинки, а також пошкоджені об’єкти інфраструктури внаслідок обстрілів військовослужбовцями рф.

Коментарі