Новини

Удар по лікарні в Херсоні та житлових будинках на Дніпропетровщині: головне за добу

росіяни продовжують атакувати цивільну інфраструктуру.

Наслідки обстрілу Херсона 24 грудня / Фото: Кирило Тимошенко

15 січня та вночі 16-ого російські військові завдали удару по Нікопольському району Дніпропетровщини, Запоріжжю та Херсонщині. Про це повідомляють в обласних військових адміністраціях.

Дніпропетровщина

Уночі 16 січня війська рф обстріляли Нікопольський район. Про це повідомив голова обласної ради Микола Лукашук.

За його словами, з важкої артилерії обстріляли Марганецьку та Червоногригорівську громади, внаслідок чого пошкоджені близько десятка житлових будинків, господарських споруд, дві автівки, електромережі та газогін.

Загиблих та поранених немає.

Нагадаємо, 14 січня армія рф вдарила ракетами по багатоповерхівці в Дніпрі. Станом на зараз врятували 39 людей, із них – 6 дітей. Водночас поранено 75 людей, із них 14 дітей, розшукують ще 35 осіб, повідомив керівник ОВА Валентин Резніченко.

Запоріжжя

Вночі 16 січня російські військові завдали чергового ракетного удару по Запоріжжю та передмістю. Пошкоджені об’єкти цивільної, житлової та промислової інфраструктури.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Декілька людей отримали легкі поранення, додав секретар міської ради Анатолій Куртєв.  Серед них – дві дитини дев’яти і п’ятнадцяти років.

Херсонщина

За минулу добу, 15 січня, російська армія 90 разів обстріляла територію Херсонської области з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. Троє людей загинули, 14 – поранені.

Про це повідомив начальник ОВА Ярослав Янушевич.

Так, військові рф 21 раз обстріляли житлові квартали у Херсоні, вдарили по будівлі Червоного Хреста, міській лікарні, Центру реабілітації дітей з інвалідністю, суднобудівному заводу та обʼєкту критичної інфраструктури.

Коментарі