Новини

Британія крім танків Challenger відправить до України 30 самохідних артилерійських установок

Також найближчими днями Британія розпочне навчання Збройних сил України з використання танків та артилерійських гармат.

Велика Британія передасть Україні близько 30 самохідних артилерійських установок AS90 калібру 155 мм. Про це повідомляють на сайті британського уряду, пише Дзеркало тижня.

Окрім того, Уряд Великої Британії підтвердив плани передати Україні ескадрилью із 14 танків Challenger 2.

«Відправлення танків Challenger 2 в Україну є початком зміни тактики підтримки з боку Великої Британії. Ескадрилья з 14 танків відправиться в країну в найближчі тижні. За ними прибудуть близько 30 AS90 – великих самохідних гармат, якими керуватимуть п’ять навідників», — йдеться у повідомленні.

Також анонсують, що найближчими днями Британія розпочне навчання Збройних сил України з використання танків та артилерійських гармат.

Раніше Шпальта писала, що Україна отримає роту танків Leopard від Польщі.

Довідка

AS-90 – самохідна артилерійська установка калібру 155 мм, виробництва оборонно-промислового комплексу Об’єднаного Королівства. У 1999 році та протягом 2008-2009 років вони пройшли модернізацію, під час якої САУ обладнали поліпшеними електронними системами та стволами 52 калібру для збільшення дальності вогню.

Екіпаж цих САУ складається з п’яти людей. Їхня максимальна дальність: 24,9 км (ствол 39 калібрів), 30 км (52 калібри) стандартними боєприпасами. Вони мають три режими ведення вогню: 3 постріли за 10 секунд (черга), 6 пострілів за 3 хвилини (швидкий темп), 2 постріли за хвилину (сталий темп).

Коментарі