Новини

Потепління відчутно ситуацію не покращить: у YASNO розповіли про вплив погоди на енергосистему

Сергій Коваленко розповів, що в разі сильних морозів енергосистема не зупиниться. Проте й потепління в нинішній ситуації відчутно не покращить ситуацію.

Фото ілюстративне

Голова енергетично компанії YASNO Сергій Коваленко на своїй сторінці у фейсбуку дав відповідь на запитання, яка температура може бути критично загрозливою для енергосистеми України.

За його словами, не можна говорити про те, що в разі якщо на вулиці буде, до прикладу, -20°, система зупиниться.

«Генерація продовжить працювати, електроенергія буде вироблятися і постачати стільки, скільки буде можливим на конкретний момент часу. Але цілком імовірно, той обсяг електроенергії не зможе покрити весь попит. Тобто люди будуть отримувати електроенергію, але з великими обмеженнями. Варто постійно мати це на увазі, поки зима не завершилася», — повідомив у соцмережі Сергій Коваленко.

Водночас голова YASNO каже, що не варто й очікувати на різке поліпшення ситуації в разі потеплінням.

За його словами, розраховувати на покращення можна, але воно точно не буде різким. Для повного відновлення енергосистеми потрібно багато часу та ресурсів. Щонайменше необхідно відновити генерацію, устаткування для здійснення якої зараз у ремонті.

«Я вдячний енергетикам, які допомагають усіма силами, щоб ми витримали цю зиму. Але нагадую про відповідальність кожного, бо всі ми так чи інакше — учасники енергосистеми», — резюмує голова YASNO.

Раніше Шпальта повідомляла, яким сьогодні є графік вимкнень електроенергії в Чернівецькій області.

Коментарі