Новини

Вберегти психічне здоров’я під час війни: українські волонтери започаткували інформаційну кампанію в Чернівцях

Чернівчани матимуть нагоду в громадському транспорті та публічних місцях дізнатися більше про психічне здоров’я та отримати поради від фахівців, відсканувавши оголошення з QR-кодом.

Фото Anthony Tran, unsplash.com

Партнерська публікація

У громадському транспорті, в кафе, в навчальних закладах, на зупинках та на вулицях Чернівців з’явилися інформаційні плакати, наліпки та оголошення із зображенням овечки. Вони розповідають чернівчанам про психічне здоров’я.

Кожен зацікавлений може відсканувати розміщені там QR-коди та перейти на сайт із корисними матеріалами про розлади сну та харчової поведінки, депресію, агресію, тривогу, нав’язливе мислення, зловживання алкоголем, батьківську роздратованість і відновлення після втрати.

Овечка – персонаж, якого створила команда проєкту «Психічне здоров’я для України» та ГО «Заходи». У рамках кампанії вони підготували інформаційні матеріали від кваліфікованих фахівців із психічного здоров’я.

«Наразі не існує української родини, яка не відчула наслідків війни. Бути збентеженим, тривожним, відчувати сум або злість — природна реакція на ненормальні умови, в яких ми опинилися. Війна може спровокувати емоційні труднощі або ж психічні розлади. Їхній вплив можна мінімізувати, якщо бути особливо уважним до себе та близьких і не соромитися звертатися по допомогу до психологів, психотерапевтів та психіатрів. Ми хочемо допомогти чернівчанам інформаційно, підтримати їхнє психічне здоров’я», — зазначає чернівецький лікар-психіатр Богдан Сумарюк

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що в умовах повномасштабної війни близько 15 млн українців потребуватимуть психологічної допомоги, близько 4 млн — медикаментозного лікування. А дані ВООЗ свідчать, що кожна четверта людина раз у житті так чи інакше зіштовхнулася з психічними розладами особисто. 

Більше інформації про кампанію можна дізнатися на сайті: https://www.mh4u.in.ua/ 

Проєкт «Інформаційна кампанія про психічне здоров’я у Чернівецькій області» реалізує ГО «Заходи» за підтримки проєкту «Психічне здоров’я для України» (MH4U).

Ця публікація Шпальти є партнерською.

Коментарі