Новини

На всі українські атомні електростанції МАГАТЕ відправить моніторингові місії

Головна мета цих місій — моніторинг стану безпеки в умовах військових впливів, яких зазнає зараз Україна та українські ядерні установки. 

Фото з фейсбуку International Atomic Energy Agency (IAEA)

В Україну на АЕС прибудуть моніторингові місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) для здійснення контролю стану безпеки станцій в умовах війни. Про це повідомив на брифінгу виконувач обовʼязків голови Державної інспекції ядерного регулювання Олег Коріков, пише Укрінформ.

«Україна запросила влаштувати моніторингові місії МАГАТЕ на всіх інших атомних електростанціях, включаючи і Чорнобильську. МАГАТЕ погодилося з цією пропозицією, і найближчим часом ці місії будуть розгорнуті на всіх АЕС», — каже він.

Коріков зазначив, що таку пропозицію направили, щоб посилити ядерну безпеку України в умовах війни. Місії вестимуть моніторинг режиму безпеки на атомних електростанціях, а також вивчатимуть російські удари по енергосистемі України, які впливають на роботу АЕС.

За словами Корікова, біля захопленої Запорізької АЕС росіяни організували базу для ремонту своєї техніки. Усе це фіксують представники МАГАТЕ, але нічого не можуть із цим зробити.

Водночас всі спроби росіян підключити ЗАЕС до російської енергосистеми провалилися.

 

Коментарі