Новини

У Чернівціобленерго пояснили, чому діють погодинні графіки відключень електроенергії

Споживання електрики продовжує зростати через похолодання та активізацію роботи промисловості й бізнесу.

Фото: kartinkin.net

Усі регіони отримали ліміти споживання електроенергії, що діють із 8:00 до 23:00. Якщо ліміти буде перевищено, то обленерго вводитиме аварійні вимкнення.

Про це повідомляє «Укренерго».

У компанії зазначили, що споживання електрики станом на 11:00 продовжує зростати через похолодання та активізацію роботи промисловості й бізнесу. Однак уночі електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття споживання.

Крім того, через погану погоду є низка пошкоджень у розподільчих мережах центрального регіону. 

У Чернівціобленерго пояснили, чому при ліміті у 190 МВт – 2 січня графіки були скасовані, а сьогодні, при ліміті 189 МВт працюють за погодинними відключеннями.

Дефіцит електроенергії в енергосистемі, як і раніше, присутній. Він не зникав і минулими днями, коли графіки були скасовані. Погодинних відключень тоді не було, бо у святкові дні традиційно зменшується споживання (здебільшого за рахунок великого бізнесу), тому потреби краю в електроенергії зменшилися”, – йдеться у повідомленні.

Також цими днями завдяки сонячній активності було виробництво відновлювальної енергії (на Буковині працюють три потужні сонячні станції).

“Тому при однакових лімітах споживання у різні дні по-різному застосовуються/не застосовуються стабілізаційні графіки. Це залежить від погодних умов, обсягів генерації та потреби в електроенергії у конкретний час доби”, – зазначили в Чернівціобленерго. 

 

Коментарі