Новини

Що буде, якщо у новорічну ніч українців зупинить поліція на вулиці

Обмежень потрібно дотримуватися й у святкові дні.

Військові адміністрації не скасовували комендантську годину на Новий рік. Тому обмежень потрібно дотримуватися й у святкові дні. 

Про це розповів голова Національної поліції Ігор Клименко в інтерв’ю Інтерфакс-Україна. Він зазначив, що працюватимуть за звичною схемою.

«Якщо люди порушують комендантську годину, вони мають бути свідомі того, що їх може зупинити патруль для перевірки особи», — зазначив він.

Завжди потрібно мати з собою документи. Якщо їх не буде, то для встановлення особи громадянина можуть доправити до підрозділу поліції.

Клименко каже, що правоохоронці повинні перевіряти документи, адже людина, яку зупинили, може перебувати в офіційному розшуку або бути ймовірно причетною до незаконної діяльности.

«Якщо громадянин надав свої документи, поліціянти перевірили і все гаразд, то, звісно, після попередження людину відпускають», — каже він.

Також за обґрунтованої потреби патрулі ще можуть провести поверхневий огляд громадян, автомобілів. Якщо в процесі перевірки виявиться, що особа підозрюється в незаконній діяльності, і є законні підстави, то її можуть і затримати.

«Якщо ви законослухняний громадянин/громадянка з документами і вирішили прогулятися в комендантську годину, то вас можуть перевірити та відпустити з попередженням. Якщо ж немає документів або є обґрунтовані сумніви щодо ваших намірів, то є ризик новорічну ніч провести в підрозділі поліції», — підсумував Клименко.

Також поліція буде реагувати миттєво на порушення заборони на продаж та використання піротехніки. Закон передбачає штраф або обмеження волі.

 

 

Коментарі