Новини

Злиття медичних закладів на Буковині та заборона московського патріархату: обласна рада провела останню сесію цього року

Депутати проголосували за об’єднання діагностичного центру та лікарсько-фізкультурного диспансеру, перейменували центр профілактики боротьби зі СНІДом та підготували звернення до Верховної Ради, Президента та Кабміну щодо заборони діяльности московського патріархату.

Чернівецька обласна рада провела останню цьогорічну сесію. На ній розглянули питання реорганізації та перейменування низки лікувальних установ.

Зокрема підтримали створення нового закладу охорони здоров’я – Медичного діагностично-реабілітаційного центру. Це результат злиття діагностичного центру та лікарсько-фізкультурного диспансеру.

Як повідомляє пресслужба Чернівецької обласної ради, впродовж останніх трьох років диспансер не укладав договорів із Національною службою здоров’я України, а тому не отримував від НСЗУ грошей. Заклад фінансували з обласного бюджету — на його утримання за цей час витратили 9 603 800 гривень. Тому виникла необхідність провести реорганізацію.

Також перейменували Чернівецький обласний центр із профілактики та боротьби зі СНІДом. Відтепер це буде Чернівецький обласний медичний центр соціально значущих хвороб. Водночас підтримали реорганізацію протитуберкульозного диспансеру.

Заклад отримував гроші від Національної служби здоров’я України. Однак наступного року НСЗУ скасовує пакет, за яким фінансували диспансер. Аби уникнути банкрутства та зберегти персонал, заклад вирішили приєднати до Медичного центру соціально значущих хвороб.

Крім того, обласна рада підтримала звернення до Верховної Ради, Президента України та Кабінету Міністрів щодо заборони діяльности Української православної церкви в єдності з московським патріархатом, релігійних організацій із центром у країні-агресорці на території України.

У зверненні, зокрема, вказано, що російська православна церква в Україні, яка іменує себе «Українською православною церквою», є підпорядкованою кремлю структурою та неодноразово виявляла свою антидержавну позицію.

Коментарі