Новини

Із фасаду драмтеатру в Чернівцях прибрали погруддя Пушкіна. ФОТО

Надалі серед буковинців проведуть опитування, чию пам’ятку встановити на будівлі театру.

Сьогодні, 27 грудня, з фасаду Чернівецького академічного обласного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської демонтували погруддя російського поета Олександра Пушкіна. Наразі це була остання пам’ятка в Чернівцях, присвячена російським діячам та митцям. 

Як розповів Шпальті директор театру Іван Бутняк, у зв’язку з тим, що будівля є пам’яткою національного значення, необхідно було отримати відповідні дозволи. Для цього Управління культури Чернівецької ОВА зверталося до Міністерства культури та інформаційної політики.

Відтак, отримавши дозвіл, пам’ятку зняли зі стіни будівлі. За словами Івана Бутняка, власне процедура демонтажу не була складною – погруддя не надто надійно було прикріплене до фасаду. Для цього залучили працівників театру та техніку обласної ради.

Надалі серед чернівчан проведуть опитування, присвяченою кому пам’яткою замінити демонтоване погруддя. Містяни матимуть змогу визначити це в оприлюдненому згодом онлайн-голосуванні. Нову пам’ятку виготовить чернівецький художник та скульптор Іван Салевич.

Фото Ігоря Константинюка.

Коментарі