Новини

У Чернівцях створили інформаційну платформу для підтримки ВПО, волонтерів та працівників шелтерів

Платформа націлена на покращення ситуації з емоційним вигоранням та вирішенням проблем ВПО, волонтерів і менеджерів прихистків. 

У Чернівцях презентували вебпортал «Мирний прихисток». Про це у пресрелізі повідомила команда організаторів — ГО «Центр молоді Чернівців».

Команда проєкту зазначила, що це платформа, котра націлена покращити ситуацію з емоційним вигоранням та вирішенням конфліктів серед ВПО, волонтерів та менеджерів прихистків.

«Упродовж роботи над подоланням гуманітарної кризи в Чернівцях ми фіксували затяжні конфлікти у прихистках, збільшення стресу серед волонтерів, навантаження в соціальній роботі для працівників міської ради. У такій метушні або в стані невизначености важливо зберігати власний ресурс та вміти запобігати конфліктам. Саме тому ми й вирішили зосередитися на темі психологічної стійкости та зміцнення порозуміння в громаді. Наше рішення — універсальне посилання на портал із корисними матеріалами за обраними темами», — додає голова громадської організації «Центр молоді Чернівців» Олександр Гуляєв. 

У рамках проєкту «Мирний прихисток» був створений вебпортал для ВПО, волонтерів та працівників шелтерів. Це адаптивна платформа, що містить у собі 4 основні розділи: вирішення конфліктів; психологічна стійкість; розбудова простору; ресурси для ВПО, волонтерів та ОМС.

Як кажуть засновники, крім опису практичних порад та методик, окремі інфоблоки містять відео- та аудіоматеріали. Можна завантажити корисні файли та перейти за посиланням на першоджерело, аби дізнатися більше інформації з обраної теми.

Ознайомитися з вебпорталом можна за посиланням https://cutt.ly/myrpryhyst

Команда проєкту планує розповсюдити портал серед цільової авдиторії в інших регіонах України. 

Довідка

Проєкт «Мирний прихисток» від ГО «Центр молоді Чернівців» реалізують у межах програми «ТРИМАЙ», що здійснюють громадська організація «YouthUp» та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у межах програми «СПІЛЬНО: Молодь».

Коментарі