Новини

Реєструвати авто онлайн: постанова Кабміну набрала чинності

В Україні запроваджують новий алгоритм реєстрації автомобілів.

Сьогодні, 14 грудня, набирають чинності дві постанови Кабінету Міністрів України. Про це повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За його словами, передбачають оновлений алгоритм реєстрації авто. Зміни дозволять у майбутньому проводити реєстраційні дії виключно онлайн.

Відтепер експертне дослідження треба проходити до того, як звернутися до адміністратора сервісного центру МВС за послугою реєстрації та перереєстрації транспортного засобу.

Дослідження проводиться офлайн і включає огляд транспортного засобу та звірку інформації щодо автівки, внесеної до реєстраційних документів, аби визначити справжність ідентифікаційних номерів транспортного засобу і реєстраційних документів. Висновок експертної служби діє 10 днів.

«Є випадки, коли експертне дослідження при реєстрації авто не проводиться.
Це такі як реєстрація нового транспортного засобу; зміна анкетних даних власника у свідоцтві про реєстрацію; зняття з обліку транспортного засобу; перереєстрація транспортного засобу, відновлення свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу зареєстрованих після 1 вересня 2019; отримання чи повернення реєстраційних документів для виїзду за кордон, тимчасового реєстраційного талона; перереєстрація транспортного засобу після встановлення чи зняття світлових сигнальних пристроїв; реєстрація транспортного засобу зв’язку з переходом права власності за договором фінансового лізингу. Їм не потрібне рішення експертної групи, зробити це можна буде онлайн», — додає Рудик.

 

 

Коментарі