Новини

«Відкрити для себе нову професію»: в Україні запрацювала Платформа соціальної освіти

Платформа покликана зламати стереотипне уявлення у сфері соціальних послуг.

В Україні запрацювала перша державна Платформа соціальної освіти. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України на своїй сторінці у фейсбуку.

Онлайн-майданчик socialacademy.gov.ua сприятиме системному навчанню та підвищенню професійної кваліфікації представників органів місцевого самоврядування, надавачів соціальних послуг та організацій, які працюють у цій сфері. 

«Навчальна платформа дозволяє покращувати якість соціальних послуг. Це корисно і для родичів людей, які потребують підтримки, і для понад 50 тисяч професіоналів, які отримали можливість у зручний спосіб підвищити свою кваліфікацію. Також це можливість відкрити для себе нову професію тим, хто шукає роботу», — розповіла міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

За її словами, платформу соціальної освіти розробили Міністерство соціальної політики України та проєкт уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe). Вона має на меті надавати підтримку територіальним громадам у сфері захисту прав дитини, розвитку соціальних послуг та організації інших програм підтримки для мешканців. 

«Платформа покликана змінити сприйняття соціальних послуг зі стереотипного уявлення про грошові виплати на різноманітні програми підтримки: психологічної допомоги, супроводу, денного догляду та інших сервісів, які передбачені українським законодавством. Тому онлайн-майданчик також буде корисним і для звичайних громадян, щоб дізнаватися, на яку соціальну підтримку вони мають право, що таке соціальні послуги та як їх надають», — зазначає пані міністр.

Коментарі