Новини

У посольствах п’ятнадцяти країн зафіксували 31 підозрілий пакунок для українських дипломатів

Найбільше підозрілих пакунків українські дипломати отримали в Польщі, Іспанії та Італії.

Фото: Посольство України в Іспанії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив у фейсбуку про 31 випадок виявлення підозрілих пакунків в українських посольствах у 15 країнах.

За його словами, кампанія терору проти українських дипломатів у цьому випадку безпрецедентна за своїми масштабами не лише в контексті України, але і на світовому рівні — 31 випадок у 15 країнах.

«За останні дві доби підозрілі пакунки надійшли до посольств у Італії, Польщі, Португалії, Румунії та Данії, а також консульства в Гданську. Загалом уже маємо 31 випадок у 15 країнах: Австрії (1), Ватикані (1), Данії (1), Іспанії (5), Італії (4), Казахстані (1), Нідерландах (1), Польщі (6), Португалії (2), Румунії (2), США (1), Угорщині (2), Франції (1), Хорватії (1), Чехії (2)», — зазначив глава української дипломатії.

Міністр наголосив, що вже тиждень як українські посольства і консульства функціонують у режимі посилених заходів безпеки, кордонів поліції, приїздів кінологів, піротехніків та криміналістів.

За даними Кулеби, на всіх конвертах зазначена одна й та ж сама адреса відправника — автосалон «Tesla» в німецькому містечку Зіндельфінгені. Зазвичай відправлення відбувалося з поштових відділень, які не були обладнані системами відеоспостереження. Зловмисники намагалися не залишити на пакунках слідів своїх ДНК. На переконання глави МЗС, це, зокрема, вказує на професійний рівень втілення цієї акції.

Коментарі