Новини

Масований ракетний удар: росіяни знову влучили по енергетичній інфраструктурі України

Після російських ракетних ударів низка областей залишилася без світла, води й тепла.

Фото: Андрій Нєбитов

Сьогодні, 5 грудня, росіяни знову завдали масованого ракетного удару по території України. Зокрема влучили в об’єкти енергетичної інфраструктури. В деяких областях виникли проблеми з електроенергією та водопостачанням, а київське метро перевели в обмежений режим роботи, передає Суспільне.

Ситуація в регіонах

Сумська область залишилася повністю без електропостачання. Екстрене відключення застосували близько 14:30 для запобігання порушень у роботі об’єднаної енергосистеми.

В Одесі після вибухів знеструмленими лишилися всі насосні станції та резервні лінії. Водопостачання відсутнє по всьому місті. Також внаслідок удару пошкоджені два обʼєкти інфраструктури.

Київське метро працює в обмеженому режимі. Його використали як укриття, тому висадку пасажирів здійснили лише на тих станціях, де не було великого скупчення.

Частина Кривого Рога також без світла, вимкнені деякі котельні та насосні станції. По районах організували підвезення води.

Більшість мешканців Житомира опинилася без світла.

На Миколаївщині теж відключили всі 10 черг графіка стабілізаційних відключень, щоб знизити навантаження на енергосистему.

Коментарі