Новини

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо релігійних організацій, які пов’язані з росією

В Україні хочуть унеможливити діяльність релігійних організацій, які мають центри впливу у рф.

Фото: Офіс Президента України

Президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Відповідний указ оприлюднили на сайті Президента.

Зокрема в документі зазначено, що вчора, 1 грудня, Рада національної безпеки і оборони України ухвалила відповідне рішення задля духовної незалежності, уникнення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів.

Згідно з цим рішенням, Кабінет Міністрів України протягом двох місяців повинен винести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, який унеможливить діяльність в Україні релігійних організацій, котрі мають центри впливу в Російській Федерації.

Також протягом цього часу необхідно провести перевірку наявності правових підстав та дотримання умов користування майном на території Києво-Печерської лаври.

Своєю чергою Служба безпеки України, згідно з цим рішенням, разом з Національною поліцією України та іншими органами повинні активізувати заходи з протидії підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі нашої країни.

Крім того, уряд, СБУ та Національний банк України мають запровадити економічні санкції відносно причетних осіб та надалі провести моніторинг щодо ефективності таких заходів.

Коментарі