Новини

Обстріл газорозподільчого пункту, бої на Сході, пожежі в прикордонних областях рф: головне за ніч

Окупанти продовжують обстрілювати мирні території Сумщини та Запоріжжя, ЗСУ відбивають атаки росіян на Сході.

Фото оперативного командування “Південь”

російські війська минулої доби масово обстрілювали прикордоння Сумщини. Окупанти випустили по області 150 мін, снарядів та іншої вибухівки. Внаслідок обстрілів є пошкодження інфраструктури.

Про це повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Так, упродовж дня росіяни обстрілювали Краснопільську громаду 6 разів. Вдарили по селах з артилерії та мінометів. Внаслідок одного з обстрілів пошкоджено легковий автомобіль.

По Новослобідській громаді окупанти стріляли зі ствольної артилерії. Вони пошкодили 3 зерносклади, два трактори, три автомобілі, адмінбудівлю підприємства та лінії електропередач.

Також росіяни обстріляли з території рф Ворожбянську громаду з артилерії. Внаслідок обстрілу пошкоджено 10 приватних житлових будинків, електричні та газові мережі.

Дружбівську громаду війська рф обстріляли зі ствольної артилерії та пошкодили об’єкт критичної інфраструктури та електромережі. У трьох населених пунктах цієї громади відсутнє електропостачання.

 

Влучання ракети в газорозподільчий пункт

Російські ракети вночі поцілили в газорозподільчий пункт у Запорізькому районі, повідомив голова ОВА Олександр Старух.

«Цієї ночі російські потвори знову вдарили по мирних землях нашої області. В одному з населених пунктів Запорізького району в результаті влучання ракети (ймовірно С-300) пошкоджено газорозподільчий пункт, внаслідок чого виникла пожежа. Її швидко ліквідували, але без газу залишилось три вулиці», – написав він у телеграмі.

За його даними, люди внаслідок цієї атаки не постраждали.

 

Атаки російських військ на Сході 

За минулу добу Сили оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівки, що на Луганщині, та Білогорівки, Бахмутського, Первомайського, Невельського та Мар’їнки Донецької области.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу станом на середу 30 листопада.

Крім того, згідно з інформацією українських військових, російські окупанти за добу завдали два ракетні удари по цивільних об’єктах населеного пункту Ковшарівки в Харківській області та міста Слов’янська Донецької области, здійснили 47 авіаційних ударів та 35 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ.

 

Знеструмлення Курської області через «обстріли ЗСУ»

Місцева влада Курської области рф заявила, що регіон зазнав «обстрілу з боку Збройних сил України». Внаслідок цього частина области знеструмлена, повідомляє Громадське.

«Загалом зафіксовано близько 11 прильотів. Є влучання по об’єкту енергопостачання», — заявив губернатор області Роман Старовойт.

Він зазначив, що через це частково знеструмлені Суджанський та Кореневський райони. За його словами, інформації про постраждалих наразі немає.

 

Пожежа на нафтосховищі в Брянській області

Уночі 30 листопада у Брянській області росії, що межує з Україною, загорілися резервуари з дизелем. Вогонь охопив чотири тисячі квадратних метрів території.

Пожежа почалася вночі поблизу резервуарів із нафтопродуктами в Суразькому районі Брянської области, яка межує з Україною. Цей район відносно далеко від кордону.

Губернатор Олександр Богомаз, який написав про це, не висунув версій, що могло стати причиною пожежі. Він оцінив площу пожежі у 1800 квадратних метрів.

Однак вранці видання TACC із посиланням на екстрені служби повідомило, що площа загоряння становить 4 тисячі квадратних метрів, тобто збільшилася вдвічі. Пожежу вже змогли локалізувати.

Коментарі