Новини

ЗСУ знищили ворожу радіолокаційну станцію, а окупанти обстріляли українські міста: головне за ніч

Минулої доби українські військові на півдні країни продовжували завдавати втрат загарбникам, зокрема в районі Нової Каховки знищено радіолокаційну станцію, а поблизу Голої Пристані — броньовану машину.

Фото dw.com

Ситуація в зоні відповідальности Сил оборони півдня стабільно напружена. Таку інформацію Оперативне командування «Південь» оприлюднило у фейсбуку.

«Наші підрозділи продовжують стабілізаційні заходи, закріплення на деокупованих територіях, встановлення вогневого контролю над транспортно-логістичними шляхами та дислокацією військ окупантів на лівобережжі. Ворог продовжує облаштування оборонних споруд та рубежів, здійснює передислокацію підрозділів із метою уникнення вогневих уражень з правого берега», —йдеться в повідомленні.

російські війська продовжують примусову евакуацію населення України та вивезення майна з тимчасово зайнятих територій Херсонської области. Зокрема, вказують в ОК «Південь», вони примусово вивозили населення з Новокиївки.

У Новій Каховці припинила роботу центральна міська лікарня. Все медичне обладнання та машини швидкої допомоги вивезли в напрямку тимчасово окупованої території АР Крим.

«Підбиття підсумків втрат ворожого війська ускладнено через віддаленість місць влучань. Наразі відомо про радіолокаційну станцію в районі Нової Каховки та бойову броньовану машину в районі Голої Пристані. Решта потребує дорозвідування», — зазначають українські військові.

Обстріли

На Херсонщині російські загарбники обстрілюють правобережжя Дніпра, в обласному центрі від осколкових поранень загинув місцевий мешканець.Про це Оперативне командування «Південь» пише у фейсбуку.

«Окупанти обстрілюють правий берег Дніпра реактивними системами залпового вогню, мінометами та важкою артилерією. Тримають під вогневим ураженням Чорнобаївку, Антонівку і сам Херсон», — ідеться в повідомленні.

Внаслідок одного з обстрілів обласного центру від осколкових поранень загинув місцевий мешканець.

Окрім того, через розрив мінометного снаряда пошкоджено вікна в багатоповерховому будинку.

«З РСЗВ ворог вдарив вдень по Марганецькій громаді, що на Нікопольщині. Минулося без постраждалих», — додали в ОК «Південь».

А вночі війська рф били по Нікополю з РСЗВ. Про це у своєму телеграмі пише голова Дніпропетроської ОВА Валентин Резніченко.

«Росіяни кілька разів накрили  РСЗВ сам Нікополь. Випустили на нічні квартали  понад 40 снарядів. Минулося без постраждалих», — написав він.

Фото з телеграму голови Дніпропетроської ОВА Валентина Резніченко

За його словами, у місті пошкоджено декілька багатоповерхових та приватних будинків, господарські споруди та лінія електропередач.

Прилетіло від росіян і у сонячну підстанцію та гаражний кооператив. Понівечені гаражі та автiвки.

Також загарбники вночі обстріляли село на Запоріжжі — пошкоджено будівлю будинку культури. Про це у телеграмі повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух. За попередніми даними, люди не постраждали.

 

 

Коментарі