Новини

Обстріли Дніпропетровщини та 12 звільнених населених пунктів на Луганщині: головне за ніч

Далекобійна зброя дозволяє українським артилеристам вражати склади боєприпасів та інші ворожі об’єкти армії рф навіть у тилу.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

У ніч проти 14 листопада російські окупанти обстрілювали громади Дніпропетровської области. Вранці завдали ударів по прибережній смузі Очаківської громади, що в Миколаївській області. Зібрали головне за ніч.

Дніпропетровщина

російські окупанти всю ніч обстрілювали три громади Дніпропетровської области.

Про це повідомив голова ОВА Валентин Резніченко.

«росіяни всю ніч тримали під прицілом Нікопольський район. Били по Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Направили туди понад 60 снарядів із “Градів” та важкої артилерії. Попередньо, люди не постраждали».

У Марганці пошкодили лінію електропередач, що живить насосну станцію водоканалу. 45 тисяч родин у самому Марганці та навколишніх селах залишилися без води. Наразі енергетики лагодять лінію.

Також російські снаряди понівечили будівлі та автівки. Деталі обстрілу з’ясовують.

Миколаївщина

Зранку 14 листопада російські війська завдали ударів по прибережній смузі Очаківської громади, що в Миколаївському районі. Постраждалих внаслідок обстрілу немає.

Про це повідомили в Миколаївській обласній військовій адміністрації.

За інформацією ОВА, влучання зафіксували о 4:56. По території громади гатили з реактивних систем залпового вогню.

Контрнаступ ЗСУ

На Луганщині вже звільнили 12 населених пунктів. Останньою серед них є Макіївку. Це крок на шляху до Сватового, через яке проходять три дороги.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Уже офіційно 12 населених пунктів звільнили ЗСУ від окупантів на Луганщині… Просування йде непросто, кожен метр Луганщини дається дуже важко. Час був у росіян підготуватися і звезти велику кількість мобілізованих…».

Білогорівка перебуває під постійними обстрілами та атаками армії рф. За словами Гайдая, «від села вже нічого не лишилося».

Бахмуту Донецької області «дістається більше за все», додав голова Луганської ОВА.

Коментарі