Новини

Буковина мінімально поступилася на своєму полі лідеру Першої ліги. ФОТО

Чернівецький футбольний клуб удома приймав лідера чемпіонату — житомирське «Полісся».

У матчі 12-го туру Першої ліги «Буковина» на своєму полі протистояла лідеру чемпіонату – житомирському «Поліссю». «Жовто-чорні» поступилися супернику з рахунком 1:2, повідомляє сайт чернівецької команди.

На 36-й хвилині «Буковина» відкрила рахунок у матчі. Після подачі Чепурненка з кутового на ближню стійку м’яч у свої ворота зрізав гравець «Полісся» Будківський.

Але вже на самому початку другого тайму «зелено-жовті» відігралися. Після передачі винуватця пропущеного у свої ворота гола Будківського Вакула пробив у дальній кут воріт чернівецької команди.

На 67-й хвилині зустрічі житомирянам вдалося вийти вперед. Після подачі зі штрафного той же Будківський виграв верхову боротьбу і відправив м’яч у ворота «Буковини». Вже у компенсований арбітром час «жовто-чорні» могли звести поєдинок внічию, але Прокопчук із декількох метрів не поцілив у площину воріт «Полісся».

Під час гри, вийшовши на заміну на 57-й хвилині, важку травму отримав гравець чернівецького клубу Олександр Жумига та одразу був замінений. Через ігрове зіткнення його просто з поля доправили до лікарні. Разом зі своїм підопічним до медзакладу вирушив і головний тренер Андрій Мельничук. У зв’язку з цим на запитання журналістів під час післяматчевої пресконференції відповідав асистент головного тренера Григорій Чурілов.

«Вважаю, що гра з «Поліссям» вийшла напруженою та досить цікавою для вболівальників. Житомирський клуб заслуговує перебувати на вершині турнірної таблиці. Рівень футболістів «Полісся» дозволяє тренерському штабу проводити ротацію і випробовувати різні тактичні схеми.

Нам вдалося у першому таймі забити м’яч після розіграшу кутового. Цей гол окрилив наших гравців. У першому таймі протистояти житомирянам було простіше, адже у складі «Полісся» в основі вийшло декілька молодих гравців. Хоча ми чудово розуміли, що після перерви тренерський штаб суперника проведе декілька замін, які вплинуть на подальший перебіг подій на полі.

Як вплинула повітряна тривога на сьогоднішній матч? Звичайно, нам не вдалося провести належним чином передматчеву розминку, але ми були в таких же умовах, як і суперник, тому не буду акцентувати на цьому увагу», — сказав Григорій Чурілов, йдеться на сайті ФСК «Буковина».

Своєю чергою представник тренерського штабу житомирського клубу Володимир Книш після матчу був небагатослівним.

«Можна тільки похвалити наших хлопців за те, що переломили хід цієї гри, яка складалася не на нашу користь. Мабуть, допоміг дух переможців. Хлопці не хотіли програвати. Можна сказати, що ми здобули той результат, який нам приніс три очки».

Фото Ігоря Константинюка.

Коментарі