Без категорії, Новини

У міській дитячій лікарні Чернівців запрацювала киснева станція

Сучасне обладнання додатково забезпечує киснем 25 ліжко-місць.

Киснева станція КНП “Міська дитяча клінічна лікарня”

У КНП «Міська дитяча клінічна лікарня» запрацювала киснева станція. Її медзаклад отримав у рамках державної субвенції для лікування хворих на ковід. Проте через повномасштабне вторгнення росії в Україні технічне підключення станції та здачу її в експлуатацію постійно відкладали.

«Запуск станції виконувало управління капітального будівництва. Для цього потрібно було виконати низку технічних умов: провести додаткове живлення, кисневу магістраль, зробити розводку по палатах. Після цього з Києва приїхали фахівці, які, власне, й дали дозвіл на старт роботи кисневої станції», — розповідає заступник генерального директора з технічних питань міської дитячої лікарні Руслан  Кудринський.

Руслан Кудринський

Станція дозволяє додатково забезпечити киснем 25 ліжко-місць. І хоча наразі тут не лікуються діти, хворі на ковід, кисень потрібен операційному блоку, хірургії, реанімації. Також у педіатрії 7 ліжок оснастили кисневими точками. А ще в лікарні триває реконструкція відділення невідкладних станів, де буде розгорнуто додатково 6 місць із кисневою підтримкою.

«Досі дитяча лікарня мала 3 джерела подачі кисню: кріоциліндр, киснева рампа на 16 балонів та мобільні кисневі концентратори. Але знаємо з досвіду, що можуть бути перебої в логістиці, затримка доставки балонів тощо. А киснева станція виробляє кисень із повітря. Таким чином, наша медична установа постійно ним забезпечена», — зазначає в. о. генерального директора КНП «Міська дитяча клінічна лікарня» Дмитро Білоус.

Дмитро Білоус розповідає про кисневу станцію

Керівник закладу додає, що коли немає потреби в кисню, компресор станції автоматично зупиняється. При цьому резервуар зберігає 2 тисячі літрів кисню. Таким чином, обладнання не перевантажує електромережу.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі