Новини

ЗСУ нищать ворога та «шахедів», а росіяни обстріляли Київщину та Запоріжжя: головне за ніч

Минулої доби на південному напрямку ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ відпрацювали 190 вогневих завдань, знищили понад пів сотні загарбників.

Фото DW

Про роботу ЗСУ на південному напрямку повідомляє у фейсбуку Оперативне командування «Південь».

Як зазначають, ударним гелікоптером Ка-52 ворог атакував українські позиції, але влучним пострілом воїни-зенітники «Алігатор» його збили.

Штурмова та армійська авіація ЗСУ відпрацювали шість ударів по силах протиповітряної оборони ворога, по опорному пункту та по трьох районах скупчення живої сили, озброєння й техніки у Бериславському та Миколаївському районах.

Підтверджені втрати ворога становлять: 53 загиблих, два міномети, самохідна крупнокаліберна гаубиця «Акація», дві бронемашини та два бліндажі з особовим складом. Остаточні результати дорозвідують.

Захисники України знищили 19 «шахедів»

За дві години Повітряні сили Збройних сил України збили 17 дронів-камікадзе іранського виробництва, які запустили російські окупанти. Про це йдеться у повідомленні Командування Повітряних сил ЗСУ.

«Окупанти продовжують атакувати Україну дронами-камікадзе іранського виробництва. Так, із 22:00 по 00:00 26 жовтня, було випущено понад два десятки Shahed-136. 17 дронів знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних сил України», — йдеться у повідомленні.

Ще два Shahed-136 знищили інші підрозділи Сил оборони України.

Запоріжжя

Вночі російські загарбники атакували околиці Запоріжжя та передмістя. Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у телеграмі.

«Кляті рашисти не можуть заспокоїтися та знову атакують місто. Від ворожих обстрілів постраждали околиці Запоріжжя та передмістя. Є інформація про виникнення пожежі», — заявив Куртєв.

У цьому зв’язку він зазначив, що наразі об’єкти інфраструктури залишаються без електропостачання. В деяких будівлях вилетіли шибки.

«Роботи тривають. Інформація уточнюється», — написав Куртєв.

Київщина

Під час оголошення повітряної тривоги у Київській області росіяни вдарили по одній із громад, внаслідок чого виникла пожежа. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

«Ворог завдав удару по одній із громад области. Всі служби на місці. Йде ліквідація пожежі. Попередньо жертв і постраждалих немає», — повідомив він.

 

Коментарі