Новини

У Чернівцях українським рятувальникам передали технічну допомогу від Франції

Серед спецтехніки – пожежні та спецавтомобілі, човни та спорядження.

26 жовтня Державна прикордонна служба з надзвичайних ситуація отримала від уряду Франції четверту частину допомоги для рятувальників.

Церемонія передачі відбулася у Чернівцях за участи Надзвичайного та Повноважного Посла Франції в Україні Етьєна де Понсена, заступниці міністра внутрішніх справ України Мері Акопян та голови ДСНС Сергія Крука.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Під час передачі українська сторона оглянула техніку та ознайомилася з її роботою.

Українські рятувальники отримали: 15 одиниць техніки, а саме – 7 пожежних автомобілів, 6 легкових спеціалізованих автомобілів, 1 санітарний автомобіль, а також 7 причепів із човнами та пожежно-рятувальне спорядження. Вартість техніки орієнтовно 3 мільйони євро.

Голова ДСНС Сергій Крук зазначив, що зараз для нашої держави та всієї Європи як ніколи важлива єдність та згуртованість у боротьбі з ворогом.

«Рятувальники, не маючи зброї, докладають максимум зусиль для порятунку людей. Навіть під обстрілами наші підрозділи продовжують виконувати завдання за призначенням. І ми дякуємо друзям та партнерам, які допомагають нам на цьому нелегкому шляху. Від імені нашої Служби хочу ще раз висловити вдячність за солідарність із народом України», — сказав Сергій Крук.

Фото Ігоря Константинюка

 

Коментарі