Новини

Петиція про заборону творчої діяльности росіян в Україні набрала 25 тисяч підписів

Авторка петиції просить заборонити громадянам росії здійснювати в Україні будь-яку діяльність у сфері кінематографії, телебачення, радіомовлення, театру та культури загалом.

Петиція про заборону громадянам росії здійснювати творчу професійну діяльність в України набрала понад 25 тисяч підписів. Тепер її повинен розглянути Президент України Володимир Зеленський.

Петиція з’явилася на сайті Офісу Президента 15 серпня, її авторка – Ольга Клименко.

Зокрема у ній просять:

– заборонити громадянам росії здійснювати на території України будь-яку діяльність у сфері кінематографії, телебачення, радіомовлення, театру та культури загалом;

– заборонити трансляцію будь-якого телевізійного та/або кіноконтенту (фільмів, серіалів, документальних фільмів) в етерах українських телеканалів за участи громадян росії та/або створеного на території росії;

– обмежити поширення/розповсюдження/продаж продуктів російської культури (літературних творів, вистав, художніх робіт тощо) на території України;

– вжити законодавчих заходів щодо збереження незалежности українського кінематографа від російського впливу і створити разом із компетентними органами державної влади необхідні для цього засади, механізми, політики та процедури.

«Ми хочемо працювати з митцями з цивілізованого світу, для кого права людей мають значення. Просимо вас допомогти нам на культурному фронті та підтримати наше звернення… Враховуючи злочини росії проти українського народу, ми не вбачаємо жодної можливости будь-якої культурної співпраці, у кіно та театральних секторах, і, навпаки, вбачаємо необхідність збільшення українського контенту на телебаченні, у театрах, на радіо та у сфері кінематографа», – пише авторка петиції.

Раніше ми повідомляли, що петиція про заборону вʼїзду росіян до України на 50 років набрала необхідну кількість голосів.

Коментарі