Новини

росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні: головне за ніч та ранок

Пролунали вибухи в центрі Києва, Дніпрі та Тернопільській, Львівській, Житомирській, Хмельницькій областях.

Фото ілюстративне

У ніч проти 10 жовтня росіяни поцілили ракетами по житловому кварталу Запоріжжя, атакували Нікопольський, Криворізький, Синельниківський і Павлоградський райони Дніпропетровщини та обстріляли Слов’янськ. Також у звільненому від російських окупантів Куп’янську в адмінбудівлі спалахнула пожежа. Загоряння сталося внаслідок обстрілів армії рф.

Вранці під час повітряної тривоги було чути вибухи в центрі Києва, Дніпрі та Тернопільській, Львівській, Житомирській, Хмельницькій областях.

Масований ракетний удар під час ранкової тривоги

У Києві зранку під час повітряної тривоги у різних районах міста було чути вибухи. Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про декілька вибухів у Шевченківському районі – в центрі столиці.

Внаслідок цього є травмовані та загиблі. Інформацію уточнюють.

Усі потяги в місті прибувають та вирушають за графіком, вокзал відчинений для пасажирів із квитками, підземні укриття працюють, очікувати на рейс можна в укриттях, повідомили в Укрзалізниці.

Також повідомляють про вибухи в Тернопільській, Львівській, Житомирській, Хмельницькій областях та в Дніпрі.

Запоріжжя

Близько 2 години ночі 10 жовтня російські військові поцілили ракетами по житловому кварталу Запоріжжя.

Про це повідомив в.о. міського голови Анатолій Куртєв.

«Знову зруйновано цілий під‘їзд. У будинку виникла пожежа. На місці працюють відповідні служби, які гасять вогонь. На жаль, є постраждалі».

На місці влучання наразі працюють рятувальники, медики та інші служби.

Станом на шосту годину ранку відомо про одну загиблу людину:

«Ще п‘ять людей постраждали. Серед постраждалих – одна дитина, у якої порізи від уламків скла. Пошуково-рятувальні роботи тривають».

Дніпропетровщина

У ніч на 10 жовтня росіяни атакували Нікопольський, Криворізький, Синельниківський і Павлоградський райони Дніпропетровщини. Їх обстріляли з «Ураганів», «Градів» та ракетами. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

За його словами, внаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджені понад 30 багатоповерхівок та приватних будинків, господарські споруди, автомобілі, газогони та електромережі.

«російські снаряди побили лікарню, ліцей, пошту, аптеку, офіс страхової компанії, бібліотеку, крамниці, кафе, перукарню та стоянку», – написав очільник ОВА.

У Криворізькому районі «Ураганами» вдарили по Зеленодольській громаді. Масштаби руйнувань уточнюють.

Попередньо, загиблих і поранених немає.

Харківщина

10 жовтня у звільненому від російських окупантів Куп’янську в адмінбудівлі спалахнула пожежа. Загоряння сталося внаслідок обстрілів армії рф, повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківщини.

Внаслідок вибуху загинула людина.

Ще одна особа загинула в Чугуївському районі, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, впродовж доби з пораненнями шпиталізували двох людей: 47-річного чоловіка в Куп’янському районі та 30-річного в Чугуївському», – йдеться у повідомленні голови ОВА.

Донеччина

Вночі 10 жовтня російські окупанти обстріляли Слов’янськ. Один зі снарядів влучив у приватний будинок: четверо людей загинули, серед поранених – 12-річна дитина.

Про це повідомив начальник Слов’янської міської військової адміністрації Вадим Лях.

Під обстрілом окупантів опинилося середмістя, зруйновані та пошкоджені будинки на вулиці Ботанічній.

«В одному з них мешкала сім’я. Пряме влучення. Троє дорослих загинули. 12-річного хлопчика винесло вибуховою хвилею. Вижив. Поранений. Наразі перебуває у клінічній лікарні. Загалом у результаті обстрілу загинуло четверо людей. Ще двоє отримали поранення».

Коментарі