Новини

ЗСУ звільнили 7 сіл у Луганській області та 1170 квадратних кілометрів на Херсонщині

Це лише ті території, які ЗСУ звільнили за останній час.

Фото Макса Левіна

Збройні Сили України звільнили 7 сіл у Луганській області. Про це розповів голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

За словами Гайдая, ОВА не одразу повідомляє про звільнення сіл від окупантів, адже тривають стабілізаційні заходи. Тепер їх ж повністю контролює Україна.

Серед звільнених сіл — Стельмахівка, Новолюбівка, Невське, Греківка, Новоєгорівка, Надія та Андріївка.

Зазначимо, що це лише ті населені пункти на Луганщині, які ЗСУ звільнили за останній час. Ще частину території області вдалося деокупувати у вересні, зокрема Білогорівку.

Водночас на Херсонщині українські військові вже звільнили 1170 квадратних кілометрів. Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пише Zaxid.net.

«Станом на сьогодні вже з початку активних бойових дій вивільнено понад 1170 квадратних кілометрів на Херсонському напрямку. Це продовжується робота і по закріпленню територій, і по зачистці, і по проведенню стабілізаційних заходів, оскільки населені пункти залишають в собі «сюрпризи», які залишили окупанти», – розповіла вона.

Вона наголосила, що громадянам не варто поспішати з поверненням на визволені території, оскільки загарбники, відходячи, мінують будівлі та дороги.

Коментарі