Новини

Чернівчанин Андрій Пишний може стати новим очільником Нацбанку

Пишний — колишній голова правління державного Ощадбанку.

Фото: Delo

Президент Володимир Зеленський подав пропозицію призначити новим очільником Національного банку чернівчанина Андрія Пишного. Він — колишній голова правління державного Ощадбанку. Про це повідомив заступник голови фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк.

«Сьогодні о 18:30 наш комітет з питань фінансової політики знову збереться. ️Тема: розгляд призначення Андрія Пишного на посаду голови НБУ», – написав депутат.

Зазначимо, що вранці 6 жовтня фінансовий комітет погодив звільнення з посади голови НБУ Кирила Шевченка. Він подав у відставку через проблеми зі здоров’ям.

Довідка
Андрію Пишному 47 років. Він випускник юридичного факультету Чернівецького національного університету. Однокурсником Андрія Пишного був Арсеній Яценюк, із яким згодом вони стали соратниками у юридичній та політичній діяльності.

Пишний понад шість років керував державним Ощадбанком. Його призначили на цю посаду 2014 року, коли Арсеній Яценюк став прем’єр-міністром.

Видання «Forbes» пише, що ексголову правління Ощадбанку співрозмовники описують як людину, що має добрі стосунки з керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком. Зокрема він входить до міжнародної групи з питань санкцій проти росії «Єрмака-Макфолла»

Коментарі