Новини

Оркестр з Тернополя гратиме в центрі Миколайчука для допомоги підрозділу чернівецького скрипаля

У центрі Миколайчука відсьогодні розпочинається благодійний проєкт «Жовтень Музичний». Сьогодні всі охочі матимуть змогу пограти на фортепіано «Україна», розмалювати його, а також послухати концерт камерного оркестру з Тернополя, котрий виконуватиме пісні Океану Ельзи.

Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука розпочинає сьогодні, 1 жовтня благодійний проєкт «Жовтень Музичний». Про це представники установи повідомляють у своєму пресрелізі.

«У реаліях війни важливо протистояти окупантам на всіх рівнях, у тому числі й культурному. Сьогодні ми маємо шанс утвердити власну ідентичність та підтримати митців, які зараз у ЗСУ.  Кожен грошовий внесок українській армії — це важливий крок у напрямку перемоги», – йдеться в повідомленні.

У рамках проєкту буде 8 благодійних концертів. Вхід на всі концерти вільний та за бажання відвідувачі можуть зробити благодійні внески на потреби митців, які зараз боронять нашу державу.

Сьогодні, до всесвітнього Дня музики, о 16:30 відбудеться вуличний перформанс на майданчику перед будівлею центру Миколайчука.

Відвідувачі матимуть змогу пограти на фортепіано «Україна». Одночасно художники розмальовуватимуть інструмент.

«Фортепіано уособлює нашу країну, яку ми відбудуємо, розмалюємо і заповнимо усі її закутки мажорною гармонією», – йдеться в анонсі заходу.

Слідом перформансом, о 18:00 у кіноконцертній залі центру Миколайчука розпочнеться концерт камерного оркестру «МИ Є» з однойменною програмою  під керівництвом Андрія Аркуші  м. Тернопіль.

У програмі – джазово-імпровізаційні композиції, фантазії на теми пісень гурту «Океан Ельзи» та кавер-версії відомих хітів.

Збір коштів проводитиметься на один із підрозділів ЗСУ, в якому служить чернівчанин – музикант, який до війни був першою скрипкою оркестру.

Коментарі